Expo Hendrik de Vries-stipendia

Nog tot en met 11 januari is in Kunstpunt, Trompsingel 27a, Groningen een expositie te zien met en rond werk van Katayoon Valamanesh en Maartje Terpstra. Zij wonnen vorig jaar het Hendrik de Vriesstipendium, een aanmoediging voor jonge kunstenaars in de gemeente Groningen, in respectievelijk de categorie beeldende kunst en literatuur.


Het werk van Maartje Terpstra verscheen onder de titel Omgekeerd geannoteerd als deel 15 in de Hendrik de Vries-reeks. Dit boek ligt inmiddels in de boekhandel en is bij de tentoonstelling in te zien. Op de tentoonstelling verder foto's van  Ron Martien Tomas Veldman en illustraties van Reynaert Vosveld, die overigens ook in het boek zijn opgenomen


De tentoonstelling is gratis toegankelijk tijdens openingstijden van Kunstpunt. Op 11 januari is er een slotbijeenkomst, inclusief verschillende officiƫle plechtigheden.

Dit is de laatste keer dat het Hendrik de Vriesstipendium is uitgereikt, dit jaar is het stipendium door nieuwe, ruimere stipendia vervangen. Deze naamloze prijzen zijn vorige week al weer bekendgemaakt, zij het in relatieve luwte. Op dit blog staan we in het nieuwe jaar nog een keer stil bij de literaire poot van het Hendrik de Vriesstipendium.

Bestel Omgekeerd geannoteerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten