Over hoe het begon in Vera

Bill Mensema nodigt je uit voor zijn inloopboekpresentatie:

Vrijdag 20 januari verschijnt bij Uitgeverij Passage het nieuwe deel van mijn DECADE-REEKS over de periode 1978-1987, getiteld Turquoise Dagen

Over hoe het begon in Vera. De roemruchte concertprogrammeur van het Groninger muziekcentrum Peter Weening zei ooit dat juist die beginjaren tachtig als een vliegwiel hadden gewerkt voor het verdere succes van de club. 

Ik was Peters rechterhand in die dagen en ik was het gewoon dat new-wave- of punkbands die op de ene dag nog in de media werden besproken een paar dagen later – of soms zelfs op dezelf-de dag – bij ons op het podium stonden. 

Turquoise Dagen gaat over wat er rondom die optredens achter de schermen gebeurde. Over de frictie tussen Pere Ubu en Delta 5. Over wat wereldster Nico van The Velvet Underground op de Grote Markt flikte. Over hoe de zanger van Echo & the Bunnymen deed alsof hij blind was. Over hoe een Groninger de Simple Minds een eenvoudige tip gaf, waarna wereldsucces voor de Schotten volgde. Over twee concertmedewerkers van Vera die aan de wieg stonden van een van de grootste hits van de jaren tachtig. Over de band Bauhaus die de bioscoop prefereerde boven een Chinese maaltijd. En over de eerste striptease in Vera, tijdens een optreden van Beat-dichter Allen Ginsberg.

De geciteerde recensies werden destijds door Max Palfenier voor het Nieuwsblad van het Noorden geschreven. 

‘Nogmaals: dit is geen literatuur!’ Dat klopt. Het is namelijk Vlotteratuur: vlotte vertellingen om in 4-5 uur uit te lezen. 

We starten met een inloopmiddag op vrijdag 20 januari vanaf 15:00 uur op de uitgeverij, waarbij we elk halfuur een korte show geven. 

Hartelijke groet,

Bill


Bill Mensema, Turquoise dagen, ISBN 9789054524182 / bestel hier.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten