De gaskolonie, de vijfde druk

Maandag 27 juni starten de openbare verhoren van de Parlementaire EnquĂȘtecommissie Aardgaswinning Groningen. Na die eerste week volgt al snel het zomerreces. Daarna gaat het verder 29 augustus t/m 14 oktober. Lees ook dit bericht.

Ter voorbereiding heeft de commissie onder meer het licht opgestoken bij de bevindingen uit ons boek De gaskolonie. De schrijvers van dit boek, Margriet Brandsma, Heleen Ekker en Reinalda Start, hebben vervolgens wat aanvullingen in het boek aangebracht. De gaskolonie is nu verschenen in de vijfde, licht-gewijzigde druk. Bestel bij een boekhandel bij jou in de buurt.


Intussen hebben Heleen Ekker en Reinalda Start voor de NOS een podcast over de Gaswinning in Groningen gemaakt. Uit het persbericht daarover:

“Gronings gas: gewonnen of verloren?” is een podcast van de NOS en NPO Radio 1 over geheime afspraken tussen de overheid en de multinationals over hun samenwerking, wanhopige gedupeerden en gefrustreerde onderzoekers. Op 27 juni starten de openbare verhoren van de parlementaire enquĂȘte naar de aardgaswinning. NOS-journalisten Heleen Ekker en Reinalda Start doen al jaren onderzoek naar de gaswinning.  De eerste aflevering van de podcast verschijnt op vrijdag 10 juni. Gronings gas: gewonnen of verloren is te beluisteren via je favoriete podcast app.

Je vindt die podcast hier.

De gaskolonie is ook te bestellen via onze website

Geen opmerkingen:

Een reactie posten