Presentaties Het smeedwerk van herinnering

Een Duitse soldaat wordt in de eerste wereldoorlog krijgsgevangen gemaakt, komt enkele jaren na de oorlog weer vrij en wil dan snel emigreren. Hij geraakt wegens geldgebrek echter niet verder dan Rotterdam, ontmoet daar zijn vrouw en blijft er de rest van zijn leven hangen. Daar maakt hij tijdens de volgende oorlog het bombardement mee en speelt nadien bij de wederopbouw van de stad een actieve rol als kunstsmid. Onder andere werkte hij aan de bekende fontein op het Hofplein.

Dat is kortweg het verhaal van Karl Josef Gellings, de grootvader van Paul Gellings. In handen van deze auteur is dit verhaal in zijn nieuwe roman Het smeedwerk van herinnering tot een grootse Europese familieroman uitgegroeid met nog meer verhaallijnen. Die roman verschijnt eind deze maand.

Het smeedwerk van herinnering gaan we deze maand presenteren in:

Groningen: een pre-presentatie

Collega-auteur Anton Brand zal Paul Gellings interviewen over zijn nieuwe roman. Dat gesprek vindt plaats op donderdag 21 oktober om 19.30 uur in sociëteit de Harmonie. Aanmelding is noodzakelijk, via boekpresentatie@societeitdeharmonie.nl en bij de ingang van de zaal wordt om een QR-code of vaccinatie-/herstelbewijs gevraagd. 

Boekhandel Godert Walter verzorgt hier de boekverkoop.

Zwolle: de grote presentatie

Op donderdag 28 oktober vindt de presentatie van Het smeedwerk va herinnering plaats in Waanders in de Broeren in Zwolle. Let op: deze presentatie is alleen toegankelijk voor genodigden. Verder is toegang ook hier conform de coronaregels.

Hier zal Ron Driessen, Tussen Kunst & Kitsch met als specialisme toegepaste kunst vanaf 1880 en design, praten over het artistieke werk van Karl Gellings. Rik Elings verzorgt een piano-intermezzo. Na afloop is ok hier boekverkoop en de mogelijkheid de aangeschafte boeken te laten signeren.

Lukt het niet te komen? Bestel dan nu Het smeedwerk van herinnering bij de lokale boekhandel of via onze site.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten