Reacties roman Daniël Dee

Daniël Dee is in grotere kring bekend als dichter, schreef ook al korter proza en tweemaal een sportboek, maar met De echo van mijn voetstappen debuteert hij als romanschrijver. Extra reden om uit te kijken naar de reacties op dit bijzondere werk.

* Opmerkelijk genoeg stond de eerste recensie van deze Rotterdamse roman in de noordelijke dagbladen (Dagblad van het Noorden & Leeuwarder Courant). Fijn ook dat recensent Coen Peppelenbos nog even Karel ten Haaf noemt, met wie Daniël Dee oorspronkelijk dit project samen zou schrijven. Lees deze recensie terug op Tzum.

* Alek Dabrowski maakte deze enthousiaste recensie op zijn blog. Hij heeft een bezwaar: de roman had van hem best langer mogen zijn. Tevens roemt hij de mooie vormgeving van het boek.

* Tijdens zijn signeertournee langs Rotterdamse boekhandels deed Daniël Dee ook Donner aan. Daar onderwierp Hubert van Belois hem aan een intrigerend interview. Kijk vooral:


* Beklemmend, uiterst vermakelijk en spannend noemt de recensie in Leeskost de roman.

* interview met Daniël Dee bij radio Rijnmond hier (vanaf 43.43; ook over het boek als hommage aan Karel ten Haaf)

* Leon Verdonschot interviewde Daniël Dee voor Oeverloos op Kink. Dat interview beluister je hier.

* Van Goodreads deze quote 'Dee schrijft direct, kort en krachtig, en verrast regelmatig met zinnen die zo uit een gedicht zijn ontsnapt. Dit boek bevestigt mijn voorliefde voor dichtende romanschrijvers (of romanschrijvende dichters). Geen brei van overbodige woorden, geen clichés, geen overbodig tierlantijnen. Heerlijk!'. Lees het hele stuk hier.


Bestel nu De echo van mijn voetstappen


Geen opmerkingen:

Een reactie posten