Donatie vanwege De Dichtclub

Met Zeemeerminnen zinken niet, een bundel die zowel in woord als beeld lekker uitbundig is, nam Renée Luth eind januari afscheid als stadsdichter van Groningen.

Renée Luth kan terug kijken op een succesvolle periode als stadsdichter. En blijkens de onnoembare enthousiaste reacties van het publiek kijken ook velen in Groningen er met genoegen op terug. De bundel is alleen daarom al een boek dat je moet hebben.

Succes doe je niet alleen, vindt Luth. Zij heeft kunnen bloeien dankzij heel veel contacten. Daarbij is ook De Dichtclub erg belangrijk voor haar; de maandelijks groep dichters die niet alleen nieuwe gedichten voordraagt maar ook zorgt voor een warm bad voor verder in eenzaamheid schrijvende dichters.

Dus vond Renée Luth dat het honorarium van de bundel gedoneerd zou moeten worden aan Marleen Vermooten, tenslotte al vijftien jaar lang de gastvrouw van De Dichtclub. Alweer vijf maanden zijn de cafés dicht, dus ook de Kroeg van Klaas, waar normaal elke eerste woensdag van de maand de Dichtclub resideert. Laten we dan niet tot het eind van het jaar wachten met die schenking, vond de uitgever. Tot en met eind februari is al ongeveer de helft van de oplage van de dichtbundel verkocht, en gister overhandigde Renée het daarbij behorende bedrag aan Marleen.

Bestel Zeemeerminnen zinken niet

Tip: boekhandel Godert Walter heeft nog enkele gesigneerde exemplaren in voorraad.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten