woensdag 5 februari 2020

Bill Mensema in Amen

Op 12 februari verschijnt Het pact van de Pont Neuf, het tweede deel uit de tiendelig Decade-reeks van Bill Mensema. Lees hier de uitnodiging. Twee dagen later al is Bill Mensema te gast in de fameuze Literaire hemel in het Drentse gehuchtje Amen. Daar zal Joep van Ruiten (ook bekend van Dagblad van het Noorden) hem interviewen.


Persbericht van de organisatie:

Vrijdag 14 februari interviewt Annette Timmer in café De Amer Miek Smilde. Miek Smilde schrijft als journalist al twintig jaar over recht en veiligheid. Uit eigen ervaring weet ze hoe het strafrecht is veranderd en steeds meer een publiek onderwerp is geworden. Voor haar roman ‘Dorsmans dood’ kroop ze in het hoofd van een rechter die iemand onterecht heeft veroordeeld. Door deze dwaling komt hij in gewetens-nood en gaat aan alles twijfelen.

Joep van Ruiten praat met Bill Mensema over zijn tiendelige romanreeks ‘Decade’ waarin de turbulente periode 1978-1987 wordt beschreven. De serie volgt twee uit Delfzijl afkomstige studenten. “Het is héél erg autobiografisch. De ergste dingen zijn allemaal waargebeurd. De minst erge dingen heb ik zelf verzonnen.” Deel 1 ‘Mannenborstjes’ is afgelopen najaar verschenen. Vers van de pers is ‘Het pact van de Pont Neuf’. Hierin staat de vrijheid centraal.

Uitgever Lex Jansen vertelt over werk en leven van de Utrechtse schrijver en beeldend kunstenaar Dirkje Kuik, die ruim vijftig jaar als man door het leven ging. Toen ze in 2008 overleed liet ze, naast haar uitgebreide literaire werk, een karakteristiek oeuvre na van grafiek, tekeningen en illustraties.
Dore Mulder verzorgt de muziek.

De Literaire Hemel begint om 20.15 uur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten