dinsdag 25 juni 2019

Paul Gellings genomineerd voor Halewijnprijs

Paul Gellings is een van de genomineerde voor de Halewijnprijs 2019. Dat betekent dat zijn roman De wereld als leugen meteen ook meedingt aan de Reinaerttrofee, een prijs die door middelbare scholieren in Roermond wordt toegekend.


Het perbericht:

De Halewijnprijs, literatuurprijs van de stad Roermond, wordt jaarlijks toegekend aan een literair talent dat, naar de mening van een deskundige jury, op grond van de kwaliteit van haar/zijn verschenen werk extra belangstelling verdient. De prijs bestaat uit een geldbedrag en een kleinplastiek in brons van de kunstenaar Dick van Wijk. De Halewijnprijs wordt dit jaar voor de 33ste maal uitgereikt.

De genomineerden Halewijnprijs 2019 - met vermelding van hun laatst verschenen werk – zijn
·         Reggie Baay Het kind met de Japanse ogen
·         Paul Gellings De wereld als leugen
·         Toine HeijmansMarifoonberichten
·         Sylvia Hubers Wat als we niet waren betoverd
·         Stefan Popa Of de oleander de winter overleeft
·         Wanda Reisel - Adam

De jury Halewijnprijs 2019 wordt gevormd door Peter Altena, neerlandicus en docent, Annelies Eisinga, literatuurwetenschapper & coach; Pon Kranen, voorzitter & algemeen literatuurwetenschapper; Philo Offermans, lerarenopleider en neerlandica.

De Reinaerttrofee: Na uitroeping van de genomineerden voor de Halewijnprijs wordt naast de deskundigenjury een jongeren-schaduwjury gevormd. De jongeren lezen en beoordelen van alle genomineerden één werk. Doel is om alle genomineerde auteurs meer aandacht te geven en om via de Halewijnprijs bij jongeren liefde voor lezen en literatuur te activeren. De jongeren kiezen een eigen winnaar die de ‘Reinaerttrofee’ ontvangt voor Beste Boek van de genomineerden voor de Halewijnprijs. De winnaar Reinaerttrofee ontvangt een geldbedrag en een kleinplastiek in brons van kunstenaar Dick van Wijk. Team Bibliorura en docenten Broekhin begeleiden het Reinaerttrofee-leesproces. Erevoorzitters Reinaerttrofee zijn Annette van Herten en Lindy Simons.

In januari 2020 worden de winnaars van de Halewijnprijs en Reinaerttrofee uitgeroepen. De gezamenlijke prijsuitreiking vindt plaats op zondag 15 maart 2020 in Roermond. Organisatie is in handen van team Bibliorura.Geen opmerkingen:

Een reactie posten