Lekkere gerechten bij de bergetappes

Als binnenkort het spektakel rond de Tour de France weer losbarst, komen wij met een kookboek vol gerechten die passen bij de dertig belangrijkste bergen in de wielerwereld. Culinair specialist en schrijver Michiel Postma publiceert (als verrassingsuitgave) het boek Col Culinair, 30 wielerbergen in gerechten. 

Col Culinair presenteren we op vrijdag 5 juli om vier uur bij Uitgeverij Passage (Sint Jansstraat 15, Groningen). Hierbij ben je van harte uitgenodigd bij deze boekpresentatie aanwezig te zijn. Postma zal vertellen over het ontstaan van dit boek en enkele recepten nader toelichten.


De Tourmalet, Gavia, Mont Ventoux, Alpe d'Huez: het zijn maar enkele van de bergen die bij elke wielerfan bekend zijn. Hier wordt een wielerronde vaak beslist. Maar ook kent elke berg een eigen culinaire traditie of een gerecht dat juist bij deze berg past. Michel Postma werkte dat uit tot fijne gerechten. Deze 30 recepten staan in het boek. Maar daarnaast geeft het boek per berg ook achtergrondinformatie waar de wielerfan ook van zal smullen. Verder is het boek geheel in kleur en ruim geïllustreerd.

Col Culinair verschijnt begin juli als verrassingsuitgave bij Uitgeverij Passage, aan de vooravond van de start van de Tour de France. Kun je niet bij de presentatie aanwezig zijn, reserveer dan alvast een exemplaar, bijvoorbeeld via Col Culinair.

Voorjaar 2020 verschijnt Col Culinair in Duitse vertaling bij Achter Verlag in Weinheim.

Michel Postma publiceerde eerder bij Uitgeverij Passage zijn wielerkookboek Wijn, worst en wielrennen, gebaseerd op fictieve wielerverhalen. Verder schreef hij kookboeken als Tubekookboek, Studentenkookboek Pizza en Koken met drank. Postma woont in Groningen en werkt aan de hotelschool (NHL-Stenden) in Leeuwarden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten