maandag 4 maart 2019

Literair wandelen in Ulrum

In februari hield Marcel de Jong de eerste literaire wandeling in Ulrum rond zijn roman De Afscheiding. Al wandelend door het Groningse dorp behandelde hij een aantal thema's uit zijn boek. Zo werd onder meer duidelijk hoe het zat met die kerkstrijd in 1834, die de Jong in zijn roman vooral neerzet als een sociale strijd. Ulrum blijkt al wandelend verrassend mooi te zijn en het dorp herbergt nog vele sporen van de strijd van Hendrick de Cock en de coksianen. Waaronder niet in de laatste plaats de kerk waar deze godsdienststrijd zich afspeelde.


De eerste wandeling was een succes, zie ook de fotoserie. Nu komen er meer rondleidingen. De eerstvolgende is op zaterdag 16 maart. Daarna komen er nog wandelingen op 20 april, 25 mei, 13 juli en 17 augustus. Aanvang is steeds om 14.30 uur en het evenement start is gebouw Irene, dat is het mini-kerkje naast de kerk in Ulrum.

Van te voren aanmelden is noodzakelijk. Dat kan via info@groningerkerken.nl
Meer informatie ook op de site van de Stichting Oude Groninger Kerken (kijk onder activiteiten en dan bij de datum en op de site van Marcel de Jong.

De Afscheiding kun je na afloop van de rondgang aanschaffen en laten signeren. De roman is uiteraard ook in de boekwinkel te koop en via de site Uitgeverij Passage.Geen opmerkingen:

Een reactie posten