De columns van Herman Sandman

Alweer bijna twee jaar verzorgt Herman Sandman een dagelijkse (!) column in het Dagblad van het Noorden, links onderaan op pagina twee, onder het kopje 'Ogenblik'. Vele lezers beginnen zo hun dag op een vrolijke manier. Dat blijkt althans uit de talloze enthousiaste reacties die binnenkomen. Elke maandag verschijnt er bovendien op de site van het Dagblad van het Noorden een gesproken column van Sandman in een speciale video (zie onder Ogenblik).

Bij Uitgeverij Passage zijn twee eerdere columnbundels van Herman Sandman leverbaar:


  • De laatste bus naar Slochteren: columns die Herman Sandman schreef in zijn tijd bij de (Groninger) Gezinsbode en die o.a. gaan over de voordelen van het wonen op het platteland boven de stad.
  • De eeuwige Veenkoloniaal: columns die Herman Sandman schreef in zijn tijd als redacteur het Streekblad in Stadskanaal en waarin hij als geen ander de mentaliteit van de Veenkoloniaal bloodlegt.
In deze twee bundels zijn de columns langer, maar evenzeer doordrenkt van de typische Sandman-humor en zijn scherpe en dwarse wijze van observeren

Overigens hebben we bij het afscheid van Sandmans voorganger op deze positie, Jan Wierenga, ook een bundeling van diens Ogenblik uitgebracht. Deze bundels zijn alle nog verkrijgvaar in de boekwinkel, of te bestellen via onze site.

En wat doet Herman Sandman verder? Hij is druk bezig geweest met het verhaal te schrijven voor de voetbalopera in Veendam (iemand anders verwerkt dat dan weer tot het libretto) die deze zomer op De Lange Leegte gaat spelen). Zijn nieuwe boek zal gaan over het in Groningen wereldberoemd duo Rooie Rinus en Pé Daalemmer. Dat boek zal dit najaar verschijnen bij onze collega's van uitgeverij AFdH, want Sandman vond dat hij na een aantal jaren aangename samenwerking met Uitgeverij Passage wel eens aan wat anders toe is...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten