Mata Hari in De Literaire Hemel

Na het licht-kolderieke verslag in Volkskrant Magazine is menigeen natuurlijk nieuwsgierig geraakt naar De Literaire Hemel. Elke literatuurliefhebber moet daar minstens eens in zijn of haar leven geweest zijn.  Vrijdag 8 december is er weer een mooie kans. Dan is onder anderen Hanneke Boonstra te gast om te praten over haar boek Mijn Mata Hari.


Bericht van De Literaire Hemel zelf:

Vrijdag 8 december wordt Murat Isik in De Literaire Hemel in Amen geïnterviewd over ‘Wees onzichtbaar’, een coming-of-ageverhaal van een Turks-Nederlandse jongen die opgroeit in de Bijlmer in de jaren tachtig en negentig van de vorige eeuw. Een jeugd die mede getekend werd door een tirannieke communistische vader.

Hanneke Boonstra schreef ‘Mijn Mata Hari’. Wat begon als een zoektocht naar haar veronderstelde familieband met Mata Hari mondde uit in een meer persoonlijke band met deze mythische vrouw.

Rudy Kousbroek (1929-2010) was een van de grootste essayisten van ons taalgebied. Onlangs verscheen ‘Seks, natuurlijk, maar vooral orde’, brieven aan zijn bewonderde collega-schrijver Gerard Reve. Redacteur Tilly Hermans heeft Kousbroek goed gekend.

Albert Haar en Annette Timmer presenteren de avond.
De muziek wordt verzorgd door An Sithean, bestaande uit Hilke Broodtaerts, Robert Waaksma en Wim Cnossen. Zij spelen Schotse en Ierse folkmuziek.

De Literaire Hemel, vrijdag 8 december 2017 in café De Amer in Amen
Aanvang: 20.30 uur
Toegang: € 15,00

Geen opmerkingen:

Een reactie posten