Sacha Landkroon & Marleen Nagtegaal

Vorige  jaar wonnen Sacha Landkroon en Marleen Nagtegaal het Hendrik de Vries-Stipendium. Daardoor konden zij beide aan de slag met hun debuutboek. Die twee nieuwe delen van de Hendrik de Vries-reeks worden gepresenteerd op zaterdag 10 december tijdens het festival Windvang in het CBK in Groningen.


Sacha Landkroon componeerde de dichtbundel Terra Incognita; Marleen Nagtegaal schreef de verhalenbundel Onthoofde man op vuilnisbelt. De eerste exemplaren van hun boeken worden tijdens de boekpresentatie overhandigd aan Paul de Rook, wethouder van cultuur.

Deze presentatie vindt dus plaats tijdens Wildvang, een nieuw festival dat twee eerdere, geslaagde edities beleefd. de winnaars van het Hendrik de Vies-Stipendium van dit jaar (dat over beeldende kunst gaat) worden bekend gemaakt. Daarnaast treden verschillende talentvolle muzikanten uit Groningen. Dat maakt het festival so wie so de moeite waard. Er is catering aanwezig, dat maakt het makkelijk het hele feest mee te maken. En na de presentatie (zie blokkenschema) signeren Marleen en Sacha hun verse boeken.



Overigens gaat de opzet van het Hendrik de Vries-Stipendium lichtelijk wijzigen. Tot nu kregen het ene jaar twee literatoren en  het andere jaar twee beeldend kunstenaars de prijs toegekend. Vanaf volgend jaar wordt dat elke jaar één literator en ''en beeldend kunstenaar. Dat betekent dus dat er ook elk jaar een nieuw boek verschijnt en dat de kanshebber elk jaar mee kunnen dingen.
Wildvang wordt geprolongeerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten