Foto's presentatie ROCK 7

Het was een prachtige dag voor Bill Mensema en dus voor Uitgeverij Passage: de presentatie van Rock 7, al weer het vierde boek van deze schrijver. Joppe van der Spoel maakte voor ons onderstaande fotoreportage.


Bill Mensema is een van de meest humoristische schrijvers van Nederland. Daarbij gebruikt hij technieken uit de slapstick, zoals herhaling (running gag) en een duo. In alle boeken van Mensema komt het duo Han en Bill voor. Dit zijn dan de echte Han en Bill. Niet te verwarren met de fictieve versie natuurlijk.


De Brasserie van Het Paleis stroomt vol met bezoekers. Je herkent er vast wel een paar.


Het programma start met twee korte verhalen van Hubert Klaver. Die heeft een wat morsige manier van vertellen, hetgeen zijn verhalen over de zwerver een extra komisch effect geeft.


Ten tweede is er poëzie van Kasper Peters. Die leest alvast voor uit de later die avond te verschijnen bundel Kelder.



 Waarna het woord is aan Fieke Gosselaar, die Groningstalige gedichten brengt.



Herman Sandman is een erg aan Mensema verwante schrijver. Hij brengt ons met een verhaal over Jeffrey Pierce weer terug bij de muziek.



Het publiek geniet er zichtbaar van



En Bill Mensema nog wel het meest. Let en passant ook even op de button die Joppe van der Spoel speciaal voor de gelegenheid heeft gemaakt.



Tijd voor de uitreiking van het eerste exemplaar



Waar Bill Mensema dan zo te zien tevreden mee is. Hij vervolgt met het voorlezen van een fragment van het topverhaal 'Bauhaus', hetzelfde fragment dat ook voor de trailer gebruik is.



Vervolgens is het tijd voor de Crimes of Nature, de roemruchte band van Bill Mensema. Ze rocken nog steeds (getuige ook het filmpje hieronder)



Daarmee eindigt het programma en kunnen we over gaan op boekverkoop en signeren



En gezellig samenzijn



Maar... behalve humor en muziek bevat Rock 7 nog een duidelijke lijn: een grote ergenis met de maatschappij van vandaag de dag. Vandaar dat Mensema zijn boek eindigt met deze niet mis te verstane boodschap.

Naast de foto's van Joppe ook een filmpje dat laat horen hoe de Crimes of Nature rocken:



Meer verslagen over de boekpresentatie van ROCK 7 vind je op de blogs van Klaas A. Mulder en Tzum.

En nu maar snel het boek zelf lezen. Bestel ROCK 7, of kijk in de betere boekhandel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten