Privé bij Passage: de top vijf

De elf middagen van Privé bij Passage waren mooi. De middagen liepen ook steeds naadloos over in de avond, hetgeen het meestal nog mooier maakte. Er waren prachtige voordrachten (ook veel met nieuw werk), inspirerende gesprekken en er werden liefst drie nieuwe manuscripten ingeleverd (en veel meer aangekondigd). Dus dank aan de auteurs, aan Japke en aan al de bezoekers die deze reeks tot zo'n geslaagd evenement hebben gemaakt.

Maar dat is niet genoeg. We beleven verkiezingskoorts en ook los daarvan is met de top zoveel de verloedering het boekenvak binnengeslopen. Het publiek wil cijfers zijn. Topnoteringen, dat scheelt weer in de eigen oordeelvorming. Ik moet hier dus ook een top vijf maken. Hoe kom ik aan de cijfers daarvoor? Gelukkig had ik elke dag een foto op Facebook geplaatst. Daar kun je door hoeveel mensen een foto bekeken wordt.

Dat levert dus de volgende top 5 van meest bekeken foto's op:


Nummer 1 (en met stip): Bill Mensema en Irene Wiersma (filosofeer er maar lekker op los waarom nou uitgerekend deze foto verreweg het meest wordt bekeken. Als je maar weet dat het hier ook om twee ras-performers gaat)


Nummer 2: Tjitse Hofman (gaf met zijn apparatuur een demonstratie hoe een poëzieperfomance het best klinkt)


Nummer 3: Lupko Ellen en Renée Luth (leek vooraf misschien de verrassendste combinatie die Japke had gemaakt, maar wat viel ook dit mooi samen)


Nummer 4: foto van de nazit met Anton Brand, Bill Mensema, Ronald Ohlsen en Paul Gellings (het was al wat later op de avond, maar het gesprek werd er niet minder geanimeerd door. De nazit was elke dag de leukste bijkomstigheid van de show, dus ik ben blij dat deze foto de top 5 gehaald heeft)


Nummer 5: Kasper Peters en Karel ten Haaf (zij zorgden voor een heerlijk middagje poëzie; Karel liet al wat horen uit zijn nieuwe boek; Kasper zit vol plannen voor de zomerfestivals van volgend jaar).

Zie alle foto's op de Passage-Facebookpagina.

Top of niet, begrijp me goed: mijn dank is even groot aan alle betrokkenen....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten