Alleen al om de nazit

Als je je fixeert op bezoekersaantallen stelt Privé bij Passage niet zoveel voor. Maar hoge aantallen zijn dan ook niet het streven. Sterker; dan kan zelfs niet. Opzet van deze serie optredens is dat er per dag twee auteurs aan de vergadertafel van de uitgeverij zitten, daar voorlezen en vertelen waar ze momenteel mee bezig zijn. Een bewust intieme setting, dus, die ook gister wel weer tot ontboezemingen leidde.

Anton Brand en Paul Gellings stonden gister op het programma. Zij hadden niet alleen te weinig tijd voor het gegeven half uurtje, ook de nazit duurde lekker lang.


De sfeer op het terras van Het Paleis zat er tot in de donkere uurtjes goed in. Anton Brand, Bill Mensema, Ronald Ohlsen en Paul Gellings bleven tot laat met hun uitgever praten over schrijverschap en alles wat daar mee te maken heeft. (Om een of andere reden zijn het elke avond de auteurs die het langst blijven hangen, soms -zoals gister- met een etentje erbij). Alleen al om de nazit vind ik Privé bij Passage bijzonder. Het is heel mooi om het nieuwe literaire seizoen met zoveel enthousisame te kunnen beginnen.

De resterende dagen Privé bij Passage:
vandaag: Doeko Bosscher & Jan Veenstra
vrijdag: Bill Mensema & Irene Wiersma
zaterdag: Diana Ozon & Marcel de Jong
zondag: afsluiting met Willm Jan van Wijk.

Aanvang steeds om vijf uur, bij Uitgeverij Passage, Boterdiep 117, Groningen. de toegang is gratis, sterker nog: bezoekers maken kans op een boekenpakket.

Foto's en verslagjes van dit evenement vind je op onze facebook-pagina: http://www.facebook.com/pages/Uitgeverij-Passage/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten