Twee boekpresentaties in juni

Alvast een vooraankondiging van de altijd weer feestelijke lancering van nieuwe boeken die Uitgeverij Passage uitbrengt, in dit geval twee in juni.

1.
Het Handboek voor mietjes wordt grotendeels een plaatjesboek. Een gebruikelijke boekpresentatie met veel gesproken woord is hier niet zo op z'n plaats. Dus wat dan? Wel: we gaan bowlen. Deze boeklancering gaat vrijdag 1 juni plaatsvinden in de Bowling Groningen aan het Kattendiep, en wel van 4 tot 6.

2.
Here weg, de nieuwe roman van Jan Veenstra gaat over de heropvoeding van TBS-ers (al schrijft Veenstra over de tijd dat dit nog TBR-ers heetten) en speelt zeer herkenbaar in de Van Mesdagkliniek aan de Hereweg in Groningen. Het lag dus ook voor de hand daar dan de boekpresentatie te doen. Maar men herkende zich daar niet in het beschreve en wees ons verzoek af. Niet getreurd: de roman komt er gewoon, daar gaat de Van Mesdag niet over. En wij hebben altijd nog de Erlenmeyerzaal van Het Paleis die zeer geschikt blijkt voor een boekpresentatie. Donderdag 14 juni om 20.00 uur gaat het daar dan los. Er komt een interessant programma met woord en muziek.

En tussendoor is er nog een ander literair evenement: op zaterdag 9 juni is de Ludde Menkema-wandeling.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten