Passie voor het onderwijs

Dit verslag over de boekpresentatie van Geen lees meer, de tweede roman van Marcel de Jong, kan niet beter beginnen dan met het berichtje dat de ontvanger van het eerste exemplaar de wereld in tweette:

 emileroemer Emile Roemer
Mooie speech Marcel de Jong bij boekpresentatie. Hier spreekt een onderwijsman. Stop management cultuur in onderwijs

Passie voor het onderwijs stond gisteravond duidelijk centraal in boekhandel selexyz kooyker in Leiden. Marcel hoopt met zijn behoorlijk kritische roman te bereiken dat er discussie over en verbetering voor tal van scheefgelopen zaken ontstaan. Aan Emile Roemer zal dat zeker niet liggen. Hij kondigde aan dat de SP volgende week tijdens de vergaderingen over de onderwijsbegroting met een bijzonder voorstel komt. Volgens deze partij moeten alle managers in het onderwijs verplicht een dag voor de klas gaan staan.

Hieronder een fotoverslag van de boekpresentatie. Marcel de Jong maakte ook een verslag voor zijn eigen weblog Geen les meer.

 Marcel de Jong en Japke Brouwer (die we op dit weblog vaker zullen tegenkomen) bij het aankondigingsbanier

 Fractievoorzitter en uitgever bekennen elkaar hun onderwijservaring

 Boekpresentatie voor de afdeling 'kunst'.

 Overhandiging van het eerste exemplaar van Geen les meer aan Emile Roemer

 Waarna Roemer Marcel de Jong feliciteert met diens nieuwe roman

 Emile Roemer spreekt een gepassioneerd dankwoord uit en komt met bovengenoemd nieuwtje

 Marcel de Jong lees voor uit zijn  nieuwe roman en heeft daarbij de lachers op zijn hand. Want humoristisch is het boek ook nog eens.

 Emile Roemer wil natuurlijk wel graag een gesigneerd exemplaar. De opdracht die Marcel de Jong schreef heeft ongetwijfeld ook de maken met de liefde voor het onderwijs

De rest van de avond was Marcel bezig met het signeren van een vijftigtal exemplaren

Geen opmerkingen:

Een reactie posten