Vanmiddag is Hans Donderwinkel (Den Ham Ov, 13 oktober 1948 - Groningen, 18 november 2024) naar zijn laatste rustplaats op het Selwerderhof gebracht. Zijn overlijden is tamelijk plotseling gekomen; hij had nog afspraken over zijn boeken staan (bijvoorbeeld bij de komende Winterwelvaart).
Bij Uitgeverij Passage hebben we Hans leren kennen al een vriendelijke en bevlogen schrijver over alles wat met eten in Groningen te maken had. Zijn bezoek aan de uitgeverij was altijd vrolijk, en bij officiële presentaties trok hij van alles uit de kast om Groningse gerechten te bereiden. Zijn laatste boek is Groninger keuken. Daarin verzamelde hij alle traditionele gerechten uit Groningen. Voordien schreef hij voor Uitgeverij Passage Gronings eten (over de oorsprong en producenten van de Groningse gerechten) en Lekker Gronings (over moderne variante met oer-Groningse ingrediënten); beide boeken zijn uitverkocht. Samen met vormgever Joppe van der Spoel beleefde hij er veel lol in om bij de boeken mooie illustraties te vinden, of zelf te maken.
Hans Donderwinkel bereidt de boekpresentatie van Groninger keuken voor |
Groninger keuken zag hij als een ultieme overzicht én als een punt achter zijn schrijverscarrière. Voortaan ging hij zich richten op zijn persoonlijke contacten.
Zie hier ons overzicht met nieuws over Hans Donderwinkel.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten