Literair wandelen met Paul Gellings in Amsterdam

Op zondag 16 juni houdt Paul Gellings een literaire wandeling door de Rivierenbuurt in Amsterdam naar de Stichtstraat. Om 15.00 uur start hij met een wandeling van ongeveer anderhalf uur vanaf het Merwedeplein. Deelname is gratis, maar aanmelding is wel nodig. Aanmelden doe je via info@uitgeverijpassage.nl. Na aanmelding krijg je de precieze startplek door.

Er is plaats voor maximaal 20 deelnemers. Na afloop van de wandeling zal Paul Gellings exemplaren van zijn roman Terug naar de Stichtstraat signeren (en die zijn dan ook te koop).

Aanleiding voor deze wandeling is Terug naar de Stichtsraat, de jongste roman van Paul Gellings. In deze roman blikt Gellings terug op zijn jeugdjaren in de Rivierenbuurt en de nog steeds aanwezige herinneringen aan de bittere oorlogsjaren. Hoofdthema van het boek is hoe je omgaat met herinneringen, zeker als die niet zo positief zijn. En intussen geeft de roman een ongekend fraai tijdsbeeld van deze bijzondere Amsterdamse buurt.

Paul Gellings leidt de deelnemers deze middag langs een aantal locaties uit zijn roman en zal uiteraard ook de Stichtstraat aandoen inclusief het huis waar hij zelf opgroeide. Onderweg leest Gellings passages uit zijn roman voor. De wandeling eindigt weer bij het Merwedeplein, in café Blek is daar ruimte voor napraten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten