Hendrik de Vriesstipendia 2021

Vrienden, familie en zelfs juryleden konden afgelopen zaterdag niet aanwezig zijn ben de uitreiking van de Hendrik de Vriesstipendia 2021. Dus moest het overgrote deel van de belangstellende het doen met de livestream. Klein voordeel, die blijft bij Kunstpunt te zien.

Zo kun je ook terug zien dat Ivo Smit (voor literatuur, op de foto rechts) en Leonard Witte (voor beeldende kunst) het Hendrik de Vriesstipendium 2021 wonnen. Ze kregen de prijs uit handen van de nieuwe wethouder voor cultuur, Berndt Benjamins.

Lees ook het bericht in het Dagblad van het Noorden en bij de Gemeente Groningen.

Publieksprijs

De genomineerden hoeven het gelukkig niet helemaal zonder publiek te doen. Van alle zeven genomineerden (5 beeldende kunst, 2 literatuur) is nu recent werk te zien om een speciale tentoonstelling bij Kunstpunt. Tot 11januari kan men daar ook stemmen voor de publieksprijs, die voor de winnaar nog duizend euro kan opleveren.

Doe mee en stem. En wij zeggen: bij voorkeur op een van de literaire inzendingen.... (dus Ivo Smit of  Maartje Terpstra - dat zijn de laatste twee in het overzicht)

Stem hier.

Ivo Smit gaat nu als winnaar zijn plan uitvoeren. Over een jaar zien we dat als boek terug in de Hendrik de Vriesreeks die door Uitgeverij Passage wordt uitgebracht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten