Verwacht: Onverwacht

 

Bevallen bij de nonnen. Dat moest menig ongewenst zwanger geworden vrouw. En na de bevalling moest het kind dan afgestaan worden. Dat laatste deed de moeder van Lejo Siepe niet, maar daardoor hield ze haar leven lang een geheim bij zich. Pas na haar overlijden ontdekt Lejo dit familiegeheim en als journalist gaat hij vervolgens op zoek naar de achtergronden van zijn eigen leven. Dat leverde het intrigerende boek Onverwacht op, een boek dat eind volgende week wordt gepresenteerd.

Onverwacht
Zie de trailer die we hebben gemaakt: hier

En we kunnen Douwe Draaisma citeren uit het Nawoord bij het boek:
Onverwacht is veel tegelijk. Het is een onderzoek van de maatschappelijke omstandigheden in de jaren vijftig en zestig. Het is een familiegeschiedenis die zich voor een deel in Oost-Groningen en later in de Noordoostpolder afspeelt. Het is een psychologische gevalsstudie over het herschrijven van herinneringen. Het is een reflectie op wat vaderschap eigenlijk betekent: de eerste woorden van Onverwacht zijn ‘Mijn vader’ en dat is hij voor Siepe tot het laatst gebleven. Maar het is voor alles het secure verslag van een nuchter en openhartig zelfonderzoek. Als lezer voel je je bevoorrecht dat hij dit in alle intimiteit met je deelt.



Hoe gaat de presentatie?
Een fysieke presentatie is niet mogelijk. We hadden al Kenneth van Zijl bereid gevonden Lejo Siepe te interviewen. Dat interview gaat gewoon door, wordt nu gefilmd en die film lanceren we op 23 januari vanaf 17.00 uur op dit weblog.

Eerder die week, op dinsdag 19 januari, zal Lejo Siepe te gast zijn bij Kunststof op NPO-radio 1.

Gesigneerd exemplaar ontvangen?
Bestel het boek dan nu via onze site. Bestellingen die daar t/m 21 januari binnenkomen, worden door Lejo Siepe gesigneerd. Vanaf 26 januari is het boek overal in Nederland online te koop.

Bestel Onverwacht

  

2 opmerkingen: