Dit was de expo van Willem Kolvoort

Afgelopen zondag was de laatste dag dat de tentoonstelling Posters voor Vera van Willem Kolvoort in het Groninger Museum te zien was. De tentoonstelling werd op 9 januari feestelijke geopend in het museum en later in Vera (zie vooral dit verslag). Joep van Ruiten schreef over dat bijzondere gebeuren dit verslag. En daarna volgde veel meer publiciteit.

Corona gooide roet in het eten, het museum moest een tijd dicht. Daarop werd wel besloten na de heropening ook deze expositie te verlengen. Aan al het moois komt toch nu onverbiddelijk een einde. Maar we hebben de foto's van de expo nog:






En wat we ook nog hebben: exemplaren van het prachtige boek bij de tentoonstelling: Willem Kolvoort, 30 jaar Vera Posters. Mis dat schitterende document niet, het omvat alle 520 posters die Kolvoort in dertig jaar tijd voor Vera maakt.

Dit najaar staat het Groninger Museum in het teken van een tentooonstelling over the Rolling Stones. Daarvoor heeff Willem Kolvoort een poster gemaakt die exclusief in de museumwinkel te koop zal zijn.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten