De Literaire Hemel in de open lucht

De Literaire Hemel in Amen gaat weer verder. Op zaterdag 13 juni komt er een speciale editie in de open lucht voor maximaal dertig bezoekers. Gasten zijn dan Jaap Scholten en Anjet Daanje.

Update: deze editie van De Literaire Hemel is uitverkocht

Het persbericht van de organisatie:

Vrijdag 13 maart hadden we u met plezier in De Amer ontvangen, maar
het coronavirus maakte dat onmogelijk. Inmiddels zijn de maatregelen versoepelt
en nodigen we u graag uit voor De Literaire Hemel Buitengewoon
op zaterdagmiddag 13 juni a.s.


Misschien heeft u de afgelopen weken veel boeken gelezen, maar mist u de kennismaking met schrijvers. De inspiratie van een boeiend interview. Het persoonlijk contact.
Wij in ieder geval wel. Daarom zijn we blij dat we, met inachtneming van de RIVM-richtlijnen, toch een programma kunnen presenteren.
Zaterdag 13 juni tussen 15.00 – 17.00 uur interviewen Albert Haar en Annette Timmer twee schrijvers op het grasveld achter de parkeerplaats van café De Amer in Amen. Hier is plaats voor 30 bezoekers. Stoelen staan op 1,5 afstand van elkaar.
Vol is vol, dus wees er snel bij.


Jaap Scholten (1963). Zijn langverwachte roman Suikerbastaard is net verschenen.
Bij een lezing in Deventer werd hij jaren geleden benaderd door een man die les had gegeven aan de Nederlandse school in Ethiopië. Of hij wel wist dat er mogelijk neefjes en nichtjes van hem rondliepen in Afrika. Stork had daar suikerfabrieken gebouwd en mogelijk hadden de jonge Twentse vrijbuiters, en ook Jaap Scholtens directe familie, daar nageslacht verwekt. „En nu is het een roman van bijna zeshonderd bladzijden,” aldus Jaap, die voor het eerst de hoofdpersoon volledig heeft verzonnen. Marinus Hilbrink, een Stokkumse boerenzoon die naar Abessinië vertrekt. Het contact met de familie in Twente verwatert. Hij hoort te laat over het sterven van zijn vader. Wat vaderschap is, is een van de hoofdthema’s van het boek.

Anjet Daanje (1965). Haar roman De herinnerde soldaat is gekozen tot Beste Groninger Boek 2020 in de categorie fictie. Anjet is geboren in Wijster en woont nu in Groningen.
Ze schrijft romans, verhalen en filmscenario’s, waarvoor ze prijzen en nominaties kreeg. De herinnerde soldaat is haar eerste historische roman. Hierin volgen we twee personages in de nasleep van de Eerste Wereldoorlog. Een vrouw herkent haar echtgenoot in een soldaat die zijn herinnering kwijt is. Vanuit de achtergrond van een fotostudio die zij runt en de nachtmerries die hem teisteren komen steeds meer fragmenten naar boven die hun leven verontrusten maar ook betoveren. De herinnerde soldaat stond op de longlist van de Libris Literatuurprijs en kreeg een zeer lovende recensie in NRC Handelsblad:
“Wat een verbluffend boek.”

Wij verheugen ons erop u te verwelkomen. Natuurlijk zorgen we ervoor dat dit veilig kan.

De Literaire Hemel Buitengewoon, zaterdag 13 juni 2020,
naast café De Amer in Amen.
Kassa open om 14.45 uur. Aanvang programma om 15.15 uur.
Toegang: € 15,00 inclusief een pauzedrankje.


Reserveren via reservering@literairehemel.nl 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten