Meindert Talma op Winterzinnen

(ingekomen persbericht)

Winterzinnen in Dwingeloo

Zaterdag 28 december vindt in Dwingeloo Winterzinnen plaats.
Tussen 16.00 en 20.50 uur kunnen bezoekers genieten van literatuur, muziek, en een maaltijd op een sfeervolle locatie. Winterzinnen werd eerder gehouden in Amen (2012) en Vledder (2013).

Programma
In de Sint-Nicolaaskerk wordt Stephan Enter geïnterviewd over Pastorale. Deze nieuwe roman speelt in een verzuild plattelandsdorp in de jaren tachtig, waar Molukkers en gereformeerden leven in gescheiden gemeenschappen. Wrok is een van de thema’s. Het boek kreeg vijf ballen in NRC en vier sterren in de Volkskrant.

Volkskrant-journalist Fokke Obbema was na een hartstilstand even dood. Na zijn herstel ging hij op zoek naar de essentie van ons bestaan. Hij vroeg er veertig gesprekspartners naar. Deze heel persoonlijke interviews zijn gebundeld in De zin van het leven.  “Adembenemend, meer dan inspirerend en wijs bovendien,” aldus NRC.  Fokke Obbema vertelt in de grote zaal van Grand Café de Brink welke inzichten zijn zoektocht hebben opgeleverd. Zijn verhaal wordt muzikaal omlijst door klarinettist Andre Kerver.

Meindert Talma brengt zijn nieuwe muzikale voorstelling over Ferdinand Domela Nieuwenhuis, dominee, anarchist en politicus. In november is het een eeuw geleden hij overleed. Domela Nieuwenhuis werd een levende legende op het Nederlandse platteland omdat hij in de bres sprong voor veenarbeiders. De Domela Passie, een liederencyclus over de man en diens tragische leven, wordt in de kerk uitgevoerd door een muziekensemble plus een gemengd koortje.

In de pauze wordt er een maaltijd geserveerd in Grand Café de Brink, Hotel & Restaurant Wesseling en De Zaagkoele.

Wees welkom op Winterzinnen: 28 december in Dwingeloo.

Prijs: € 29,50 inclusief eten en een drankje.
Kaartverkoop alleen via website tot dinsdag 24 december a.s.

Zie https://zomerzinnen.nl/

Winterzinnen wordt mede mogelijk gemaakt door Ondernemerfonds Westerveld en Hotel & Restaurant Wesseling.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten