Slavernij in Groningen

Er komt steeds meer belangstelling voor het slavernijverleden van Groningen en daarmee ook voor het boek Sporen van het slavernijverleden in Groningen (of misschien werkt het ook wel andersom). In de Machinefabriek organiseert NNT op dinsdagavond 12 november een avond rond het boek.



Uit het bericht van het Facebook-evenement:

NNT Context: events waarbij je op een aansprekende manier meer te weten komt over de thematische achtergrond van een aankomende NNT productie.

▸De context van Dear Winnie,
In de allereerste NNT Context verdiepen we ons in de context van DEAR WINNIE. Om de strijd van Winnie Mandela en de hedendaagse strijd tegen racisme beter te begrijpen, brengen we de 'ver-van-je-bed-show' dichterbij. Samen met universitair docent geschiedenis dr. Barbara Henkes (RuG) en castleden van Dear Winnie kijken we naar lokale, zichtbare sporen van het slavernijverleden en onderzoeken we de relatie Groningen - Zuid-Afrika.
Gedurende de avond zal er veel ruimte zijn voor vragen. De gids  'Sporen van het slavernijverleden in Groningen' kan tijdens dit evenement rechtstreeks van Uitgeverij Passage worden gekocht.

▸Tickets
Opbrengsten van de ticketverkoop gaan naar Barbara Henkes' nieuwe boek over sporen van het slavernijverleden in Friesland.
Kosten: 2,50
Link: bit.ly/contextwinnie
Let op: deze avond vindt plaats in de foyer van Bloemstraat 38 en daarom is er een beperkte capaciteit.

▸Programma
Deuren open:        19:30
Start programma   20:00
Eind programma:  22:00

De bar is gedurende de avond open.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten