Wildvang 2018

Wildvang is hét jaarlijkse event dat de spotlight richt op het talent van Groningen boordevol beeldende kunst, literatuur en muziek. De komende editie vindt op zaterdag 15 december 2018 plaats en begint dan in tegenstelling tot voorgaande jaren om 20 uur in het CBK (Trompsingel 27, Groningen).

Centraal in het programma staat het Hendrik de Vriesstipendium. Niet alleen is er ruimte voor de presentatie van het werk van de winnaars van vorig jaar, ook worden de nieuwe winnaars bekend gemaakt.




Dat betekent dat dit jaar Wildvang ook de presentatie van De schrijfmachine van Nick ter Wal gaat plaatsvinden. Wethouder Paul de Rook zal het eerste exemplaar in ontvangst nemen. Daarna kunnen liefhebbers het boek in de stand van Uitgeverij Passage aanschaffen en door Nick laten signeren. 

Wat betreft de nieuwe winnaar zijn er bij literatuur twee genomineerden: Esmé van den Boom en Jelte Hommes. Wie van hen volgend jaar een boek mag publiceren in de Hendrik de Vries-reeks, wordt dus vanavond ook bekend gemaakt. Nieuw is ook dat er een publieksprijs is...

Verder is er een spetterend programma vol jong talent. De avond wordt gepresenteerd door Renée Luth. Alles is ook nog eens gratis toegankelijk. Lees hier verder voor het nieuws over Wildvang.
Zie ook het Facebook-evenement.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten