donderdag 2 augustus 2018

Verwacht 8: debuut van Lilian Zielstra

Acht nieuwe boeken gaat Uitgeverij Passage na de zomer uitbrengen, dat heet in het boekenvak de najaarsaanbieding. Vandaag maken we de laatste van deze nieuwe titels bekend en die maakt de aanbieding pas echt compleet. Want als uitgever wil je ook graag een debuut brengen. En een poëziedebuut is helemaal mooi. Als dat dan het debuut van Lilian Zielstra (1991) is, kan de vlag helemaal uit.

Dit wordt het omslag van haar bundel:


Lilian Zielstra is goed. Dat zeggen wij niet allen. Dat vond meerdere malen de jury van de voorronde van Write Now, dat vond de jury voor het huisdichterschap van de Rijksuniversiteit Groningen (waar zij huisdichter was in het studiejaar 2013-2014), dat vond de jury van de Frans Vogel Poëzieprijs en dat vond de jury voor het stadsdichterschap van Groningen. In januari komen de twee jaar van de stadsdichter ten einde en op de feestelijke avond waarop Lilian afscheid zal nemen (en de opvolger bekend gemaakt wordt) zal haar debuutbundel verschijnen.

Haar bundel gaat Ik zag een man met een bos bloemen naar de Nieuwstad gaan heten. Daarbij moet je even weten dat de Nieuwstad in Groningen de hoerenbuurt is (zeg maar: het Klein Ulsda van Stad). De titel maakt meteen duidelijk hoe Zielstra speelt met observaties, een van de boeiende aspecten van haar dichterschap.

Lilian Zielstra: Ik zag een man met een bos bloemen naar de Nieuwstad gaan
ISBN 9789054523659
64 pagina's / 15 x 20 cm / omslag Myrthe Heuzinkveld / € 15,00
verschijnt eind januari tijdens de Poëziemarathon in de Gedichtenweek

In november verschijnt een ander initiatief van deze stadsdichter: Dichten met oma.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten