Verrassing van Karel ten Haaf

Bij het bekendmaken van onze voorjaarsaanbieding konden we ook het verschijnen van een nieuwe roman van Karel ten Haaf melden: Tijd te verliezen.

Ongeveer een jaar geleden werd bij Karel kanker geconstateerd en de vooruitzichten waren in eerste instantie ronduit slecht. Maar Karel deed binnen het UMCG mee aan een nieuwe immuuntherapie die bij hem goed aansloeg en zijn levensverwachting heeft verlengd. Hij begon met het schrijven van een nieuwe roman over zijn ervaringen als kankerpatiënt.  'Ik verdom het om me te laten definiëren door die ziekte, want ik ben zoveel meer dan K: - ik ben ook arel, en Ten Haaf.

In de folder kondigden we veiligheidshalve al geen publicatiedatum aan, we wachtten geduldig af. Toch duurde het inleveren van het manuscript zorgelijk lang, en bij een zieke auteur is dat toch wel verontrustend. Tot Karel ten Haaf vorige week de uitgeverij bezocht en zijn uitgever niet alleen verraste met een scala aan plannen, maar ook met een al helemaal complete nieuwe dichtbundel.


Die bundel, Nilfisk! dus, zou eigenlijk nog voorafgaand aan de roman moeten verschijnen, vond Karel. We zijn op de uitgeverij de afgelopen dagen druk bezig geweest dat mogelijk te maken, overigens ook met grote steun van Karel ten Haaf zelf en dankzij snel handelen van vormgever Jelmar Geertsma.

En het kan  doorgaan: vanaf 23 april is Nilfisk !leverbaar. Mail je adresgegevens naar info@uitgeverijpassage.nl om alvast een exemplaar te bestellen. Nilfisk komt natuurlijk ook snel te koop bij de oplettende boekhandelaren.

Er komt ergens in mei een bescheiden presentatie van de bundel, waaraan in elke geval the Fuckups medewerking gaan verlenen. En de roman volgt snel daarna (echt binnen een paar weken), hetgeen dan weer met een grotere boekpresentatie gepaard zal gaan. Hou de berichten op dit blog in de gaten...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten