Nieuw literair talent

Dat was geslaagd afgelopen zaterdag, dat nieuwe festival Wildvang dat het CBK Groningen georganiseerd had rond het Hendrik de Vries-stipendium. De winnaars van dit jaar (van beeldende kunst) werden op het drukbezochte festival bekend gemaakt en de winnaars van vorige jaar (literatuur) debuteerden. Uit handen van wethouder Paul de Rook ontvingen maar liefst drie nieuwe literaire talenten hun eerste boek.



A.P.E. Veraar debuteerde met haar dichtbundel Zinkgaten. Dat zijn van die gaten waar je plotseling in kan wegzakken. In haar poëzie is dan ook verschillende malen sprake van een wat desolaat gevoel. Ruth Koops van 't Jagt en Lieke van de Krommenacker schreven samen de novelle Hogelandlopers. Daarin vertellen ze de spannende zoektocht van de elfjarige Joris naar zijn verdwenen moeder met de uitgestrektheid van het Hogeland als decor. Extra leuk is dat Ruth en Lieke nu vaker samen willen schrijven; dan moeten ze nog wel even een handig pseudoniem bedenken.

De komende tijd zijn deze verse debutanten al te gast bij o.a. Glasnost (vanavond!), WinterWelvaart en de Literaire Hemel. Maar gezien de kwaliteit van beide uitgaven zullen we zeker nog veel meer van deze auteurs gaan horen.

Beide boeken zijn nu te kop in de serieuze boekhandel of te bestellen via de site van Uitgeverij Passage.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten