Minithriller of streeknovelle?

Lezers willen weten wat voor boeken ze kopen, vandaar dat uitgevers die meestal van een label voorzien: 'roman', 'gedichten', 'fantasy' of 'literaire thriller'. Die vier boeken die tot nu toe van Lupko Ellen verschenen vielen in de categorie 'literaire thriller'. Daarmee duiden uitgevers spannende boeken aan van een beter dan gemiddeld niveau.

Vrijdag hebben we Hellig vuur, de nieuwe productie van Lupko Ellen, gepresenteerd. Dat is een boek duidelijk in het verlengde van het eerdere werk van Elllen, alleen een stuk korter. Hoe noem je dat dan? De uitgever kwam bij de term 'minithriller' uit. Het Dagblad van het Noorden noemt het in zijn verslag weer heel anders:


Streeknovelle? Dat woord hadden wij nou graag willen vermijden. Vanwege de link met streekroman, een begrip dat toch een geheel andere associatie heeft, niet de link die je legt met dit werk van Ellen. Maar de krant bedoelt het duidelijk positief. Dus ja, minithriller of streeknovelle? Het mag beide, als je Hellig vuur maar met plezier leest...

Overigens: wel fout in de krant is dat Nachtengel al zou zijn genomineerd. Dat boek staat 'slechts' op de longlist van de Gouden Strop, de nominaties worden pas begin mei bekend.

Lees ook over de signeersessies van Lupko Ellen de komende dagen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten