Hans Donderwinkel heeft al vele kookboeken en boeken over streekproducten op zijn naam staan. Bij Uitgeverij Passage verschenen eerder Gronings eten (de traditionele gerechten met uitgebreide achtergronden - boek is inmiddels uitverkocht) en Lekker Gronings (hippe gerechten met traditionele streekgerechten - loopt iets minder hard) Ven beide boeken werden in totaal duizenden exemplaren verkocht. Nu sluit hij zijn kookboekenschrijverscarriĆØre af met het het ultieme Groningen Kookboek:
Dit boek gaat nuchter Groninger keuken heten en bevat zonder verdere poespas de traditionele gerechten uit Groningen.
Dit zijn die gerechten:
Nieuwjaarsrolletjes * Kniepertjes * Blotebilletjes in het gras * Stamppot mous met gort * Zoepenbrij * Graue erwten met spekdoppels * Knipselbonenstamppot * Laie wievenkost * Gebakken grutten * Spekbonen * Eierbal * Stoetboom * Kruudoorntjesbrij * Stoetjebrij * Krentjebrij * Garnalensoep * Groningse kruidkoek * Groninger koek * Fladderak * Mosterdsoep * Mosterdstip * Stopvaarve * Morellen op brandewijn * Turfjes met abrikozen en ijs * Poffert * Metworst * Bloedbrood * Wotter en wind * Boerenjongens * Boerenmeisjes * Pronkjewail * Klont * Stroopvet * Bisschopsdrank * Hait bier * Kwast * Aardappelsalade * Spekkendikken * Euliekouken
Groninger keuken verschijnt in oktober. Meer informatie erover in onze najaarsfolder. Je kunt alvast een exemplaar reserveren bij de boekhandel.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten