Het ultieme Groninger Kookboek

Hans Donderwinkel heeft al vele kookboeken en boeken over streekproducten op zijn naam staan. Bij Uitgeverij Passage verschenen eerder Gronings eten (de traditionele gerechten met uitgebreide achtergronden - boek is inmiddels uitverkocht) en Lekker Gronings (hippe gerechten met traditionele streekgerechten - loopt iets minder hard) Ven beide boeken werden in totaal duizenden exemplaren verkocht. Nu sluit hij zijn kookboekenschrijverscarrière af met het het ultieme Groningen Kookboek:


Dit boek gaat nuchter Groninger keuken heten en bevat zonder verdere poespas de traditionele gerechten uit Groningen.

Dit zijn die gerechten:

Nieuwjaarsrolletjes * Kniepertjes * Blotebilletjes in het gras * Stamppot mous met gort * Zoepenbrij * Graue erwten met spekdoppels * Knipselbonenstamppot * Laie wievenkost * Gebakken grutten * Spekbonen * Eierbal * Stoetboom * Kruudoorntjesbrij * Stoetjebrij * Krentjebrij * Garnalensoep * Groningse kruidkoek * Groninger koek * Fladderak * Mosterdsoep * Mosterdstip * Stopvaarve * Morellen op brandewijn * Turfjes met abrikozen en ijs * Poffert * Metworst * Bloedbrood * Wotter en wind * Boerenjongens * Boerenmeisjes * Pronkjewail * Klont * Stroopvet * Bisschopsdrank * Hait bier * Kwast * Aardappelsalade * Spekkendikken * Euliekouken

Groninger keuken verschijnt in oktober. Meer informatie erover in onze najaarsfolder. Je kunt alvast een exemplaar reserveren bij de boekhandel


Geen opmerkingen:

Een reactie posten