Hans Donderwinkel spreekt vol passie over zijn boek Gronings eten. Komende donderdag gaat hij dat in de bibliotheek van Haren doen. Lees het persbericht:
Op donderdag 24 januari a.s. is het thema van het eerste Broodje met…over Groningse eten. Hans Donderwinkel publiceerde onlangs een boek met traditionele Groninger recepten. Wie weet nog wat poffert is? Of zoepenbrij, boerenjongens, fladderak? Toch waren dat ooit zeer bekende gerechten uit de Groninger keuken. Net als dat Brinta, Hooghoudt, C. Polak Ranja, AJP pudding, Marne mosterd, Tik Tak koffie beroemde merken uit stad en ommeland waren. Ook de (nabije) toekomst komt aan de orde. Producten uit de eigen streek worden steeds belangrijker, rechtstreekse verkoop neemt steeds meer toe. En voor mensen in de stad zijn er allerlei ontwikkelingen rond de ‘eetbare stad.
Deze interessante lezing door een bevlogen liefhebber begint om 12.30 uur en duurt een uur . De entree is € 5.00 p.p. inclusief broodje en melk.
Aanmelden vooraf bij de bibliotheek of via geboektinharen@gmail.com zeer gewenst.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten