Knol's koek

De stad Groningen kende bakkerijen als Meijer, Guibal, De Bijenkoer, Klaassaens en Creba die de speciale Groninger koek vervaardigden. Nu als daar alleen nog Knol's koek van over, die in hun bakkerij aan het Hoendiep verschillende smaken Groninger koek bakken. Over dit honderdjarige familiebedrijf is nu een boek verschenen met de duidelijke titel Knol's koek. Dat boek wordt vrijdagmiddag gepresenteerd in de bakkerij aan het Hoendiep.

De boeken afgeleverd bij Uitgeverij Passage

Egge Knol, neef van de huidige eigenaar Edwin, schreef dit boek. Dertig jaar was hij werkzaam als conservator archeologie en geschiedenis bij het Groninger Museum. Hij weet dus echt een mooi verhaal te maken over drie generaties bakkers van de familie Knol en weet dat prachtig te plaatsen in de geschiedenis van bakkers in de stad Groningen en de algemene stadsgeschiedenis. Bovendien heeft hij ronduit schitterend illustratiemateriaal in het boek verwerkt. Daar komt dan nog een serie hedendaagse foto's van Gea Schenk bij, die de vervaardigen van de Groninger koek aanschouwelijk maken. Die serie doet dat zo fraais dat dit bijkans een boek is geworden om in te bijten.

Knol's koek is een smakelijk en riant boek geworden, kloek formaat, geheel in kleur en gebonden in harde kaft. 208 pagina's met circa 250 illustraties.

Egge Knol: Knol's koek sinds 1923; ISBN 9789054524441

Te koop in de bakkerij en bij boekhandels in stad en provincie Groningen en een enkele boekhandel daarbuiten. En te koop op onze website.

1 opmerking: